Bedrijfsscan nodig?

 

Starten als zzp'er

Stap 1: Onderzoek je mogelijkheden en test je kwaliteiten Je wilt een bedrijf starten, maar wat voor bedrijf? En is ondernemen eigenlijk wel iets voor jou? Bespreek je idee met vrienden, familie en kennissen en vraag hen om eerlijke feedback. Test je ondernemersvaardigheden via de KvK Krachtmeting. Ga aan de slag met je ondernemingsplan.

Stap 2: Verken de markt en bepaal je strategie Doe marktonderzoek en zoek uit waarin je beter of anders bent dan je concurrenten. Bepaal hoe je je product of dienst in de markt gaat zetten, wie zijn je klanten en wat willen ze? Marktonderzoek doen: wie zijn je klanten en hoe bereik je die? Wat zijn de verplichtingen en welke trends en ontwikkelingen spelen er in jouw branche? Zoek een geschikte locatie voor je bedrijf? De Locatiescan geeft je inzicht in een bewuste locatiekeuze. Bepaal je strategie. Hoe zet jij je product of dienst in de markt via online marketing?

Stap 3: Maak een financieel plan en zoek uit of je financiering nodig hebt In een financieel plan breng je in kaart hoeveel geld je nodig hebt en waar je dat vandaan haalt. Ook krijg je inzicht in de slagingskansen van je bedrijf. Maak een financieel plan en onderzoek de haalbaarheid van je bedrijf. Ga aan de slag met alle tips en tricks om financieel goed voorbereid van start te gaan, het Geldboek kan je hierbij helpen. Bepaal jouw uurtarief. Het vaststellen van je uurtarief is best lastig, ga aan de slag met het stappenplan uurtarief. Onderzoek hoe je je bedrijf kunt financieren.

Stap 4: Bedenk een unieke bedrijfsnaam Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat je te bieden hebt. Brainstorm met vrienden en kennissen. Check of jouw klinkende bedrijfsnaam beschikbaar is. Check de domeinnaam voor je website. Bedenk welke naam je gebruikt op social media zoals Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. Jouw bedrijfsnaam als merk registreren.

Stap 5: Kies een rechtsvorm Je bedrijf heeft een juridische vorm nodig: een rechtsvorm. De term zzp is géén rechtsvorm, meestal start de zzp’er in de eenmanszaak. Maar welke rechtsvorm past het beste bij jouw bedrijf? Bekijk de kenmerken van de meest gekozen rechtsvormen.

Stap 6: Zorg dat jouw administratie voldoet aan de eisen Een goede administratie is essentieel om zicht te houden op je financiën. Doe het in één keer goed, dat scheelt kostbare tijd. Alles over het opzetten van je administratie, de eisen, bewaartermijnen en ga je het zelf doen of uitbesteden? Check alles over belastingen waar je als startende ondernemer mee te maken krijgt, van btw-aangifte tot fiscale voordelen. Ben je wel ondernemer voor de inkomstenbelasting? Doe de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Bewaar alle bonnen en facturen van gekochte spullen en zorg dat je je uren goed registreert.

Stap 7: Regel algemene voorwaarden en verzekeringen Met algemene voorwaarden maak je direct duidelijk welke rechten en plichten jij en je klanten over en weer hebben. Denk ook aan (bedrijfs)verzekeringen om bepaalde risico’s te beperken of af te dekken. Waarom is het handig om algemene voorwaarden voor jouw bedrijf op te stellen?Check of jouw beroeps- of brancheorganisatie algemene voorwaarden heeft die je mag gebruiken. Laat een advocaat of juridisch adviseur je algemene voorwaarden controleren. Zoek uit welke verzekeringen je nodig hebt, zodat je risico’s kunt beperken. Dit zijn verzekeringen voor je bedrijf maar ook persoonlijke verzekeringen tegen bijvoorbeeld inkomensverlies als gevolg van ziekte. Bekijk de mogelijkheden om pensioen op te bouwen als ondernemer.

Stap 8: Voldoe aan de wettelijke eisen Je hebt geen ondernemersdiploma nodig om een bedrijf te kunnen starten, maar voor een aantal specifieke beroepsgroepen en situaties gelden wettelijke eisen. Zoek uit of er voor de branche waar jij in wilt gaan ondernemen specifieke eisen of vergunningen gelden. Als je een bedrijf vanuit huis wilt starten, dan is dat meestal mogelijk: check het bij je gemeente. Aan welke eisen moet je bedrijfspand voldoen? Check in ieder geval het bestemmingsplan.

Stap 9: Schrijf je bedrijf in bij de KVK De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is de officiële start van je bedrijf. Bovendien regel je dan direct je aanmelding bij de Belastingdienst. Indien je start vanuit een uitkeringssituatie, zorg er dan voor dat je toestemming hebt van de uitkeringsinstantie vóórdat je inschrijft bij de KVK. Als alles geregeld is, maak dan een afspraak bij de KVK. Na inschrijving van je bedrijf in het Handelsregister, stuurt de Belastingdienst je een toegangscode per post. Activeer deze tijdig, zodat je aangifte kunt doen.

Stap 10: Ga op zoek naar klanten Je ondernemingsplan is klaar, de financiering is rond, je bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Nu nog klanten vinden. Tips en tricks over acquisitie, marketing en de inzet van social media voor jouw bedrijf. Zoek uit welke netwerken in jouw regio actief zijn en bezoek netwerkbijeenkomsten. Zorg dat je website voor je bedrijf in orde is, lees de tips. Verkopen van je product of dienst via social media.